Gode hjælpemidler

1. Healende musik

Marianne Christensen skaber levende musik, der giver indsigt, skaber nærvær og virker nærmest healende. Med hendes stemme og dybe tekster, får man indsigt i Mariannes univers. Et univers hvor man på trods af at man måske ikke føler sig god nok, kan finde fornyet energi og genvinde troen på sig selv.

Marianne har selv haft angst og der er mange af hendes tekster udsprunget fra. Mariannes musik giver et godt indblik i hvad det vil sige at føle sig fortabt, men alligevel bevare det lille håb man har inderst inde.
CGM
  som er sangen nedenfor, er skrevet om Angst. Sangen har personligt bevæget mig rigtig meget.

 

 

 

2. Hjælp til at kunne forklare hvordan det er at have angst

Kunstneren Nick Seluk, har i samarbejde med Sarah Flanigan, skabt en række tegninger der forklare punkt for punkt hvordan det er at leve med angst. Vi kender det alle, hvordan forklare man lige andre der ikke har angst, hvordan det er at leve med det? Sarah oplevede det også i stor stil derfor skabte de noget man fysisk kunne vise frem som forklare det rigtig rigtig godt. (Tryk på billedet nedenfor for at se hele tegneserien)

Sådan er min angstKilde: http://www.boredpanda.com/anxiety-depression-comics-nick-seluk-sarah-flanigan-awkward-yeti/

 

3. Den angstdæmpende madpyramide

Kan nogle fødevareprodukter som vi måske har stående i skabet, eller går forbi nede i supermarkedet, virke ansgt dæmpende? Eller i bedste tilfælde kan hjælpe dig ud af din angst? Vi har nedenfor fundet, og selv prøvet, et par af de fif der efter sigende skulle hjælpe på angst. (Hvis du kender til gode råd ang. mad der kan have en beroligende effekt, høre vi gerne fra dig)Kamillete

1. Kamille te.
Jeg har læst mig til at kamillete skal virke angstdæmpende og er rigtig godt at drikke inden man skal sove eller når man føler uroen brede sig i kroppen.
Michelle var prøvekanin:

Jeg købte en pose kamilleblomster te i Matas og en te-si i Tiger. Jeg drak den første kop te om aftenen og mærkede virkningen, dejlig beroligende, og desuden smagte teen fantastisk – den slags man ikke behøver sukker til. Kamillete er anbefalelsesværdigt


2. Den kedelige – hold dig fra kaffe og koffeinrige drikke.

Psykiatrifonden.dk understreger vigtigheden i at droppe kaffe hvis du har angst, da det forstærker angsten. Som vi har tolket det, er koffein er med til at give os et ordentligt energiboost. Mange med angst har ofte allerede meget uro og energi i kroppen. En energi som vi forsøger at ændre til noget positivt, så det ikke tilter til den negative side. Koffein bidrager som sagt til energien, så energiniveauet ryger til tops og så kan det være svært at fokuserer på det positive og generelt rumme alt den energi på en gang.